IDE چیست
تمام برنامه نویسان قبل از شروع کار در دنیای برنامه نویسی لازم است بتوانند به این سئوال پاسخ دهند که IDE چیست .در زمینه برنامه نویسی باید گفت که یک برنامه نویس به محض شروع به کار کد نویسی لازم است تا یک IDE را برای خود انتخاب نماید و کار کدنویسی را در آن شروع نماید.بنابراین لازمه کدنویسی داشتن یک IDE است.افرادی که در زمینه برنامه نویسی کار میکنند ،نام IDE بارها و بارها به گوششان خورده است و آن را میشناسند.اما در مورد افراد مبتدی در زمانی که واژه IDE را میشنوند ممکن است دچار سردرگمی شوند که IDE چیست و در حوزه برنامه نویسی چه کاربردی دارد؟لذا در این مطلب به بررسی معنی این واژه خواهیم پرداخت
IDE چیست
IDE مخفف عبارت Integrated development environment است .محیطی که به منظور نوشتن کدها برای برنامه نویس فراهم شده و موجب شده تا امر کدنویسی راحت تر صورت پذیرد.IDEهای مختلفی در دسترس برنامه نویسان قرار دارد که با توجه به نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب میکنند.زبان های بسیاری مانند جاوا ،ویژوال بیسیک و Power Builder داری IDEهای بسیار کاربردی و پرقابلیتی هستند که مورد استفاده برنامه نویسان قرار میگیرد.
IDEها متشکل از قسمت های زیر هستند:
• ویرایشگرهای کد منبع : ویرایشگرهای کد منبع که در زمان نوشتن ساختار برنامه با عمل برجسته سازی با نشانه های بصری مانند تغییر رنگ ها و بولد نمودن و … ،ارائه خودکار به زبان مکمل و اخطار اشکالات در زمان برنامه نویسی موجب آسان تر شدن عمل کد نویسی هستند.
• کامپایلر : مجموعه ابزارهایی که به منظور اتوماسیون اموری که ساده هستند و یا نیاز به تکرار دارند ،مانند کامپایل نمودن کد منبع به کدهای باینری و بسته بندی این کدها و اجرای تست های خودکار ،در دسترس برنامه نویس هستند.
• اشکال زدایی یا Debugger : IDEها توانایی نمایش خطا در بدنه اصلی کدها را دارد .
در بهترین آموزشگاه طراحی سایت ، شما معروف ترین IDE ها را می شناسید و کار کردن با آنها فرا می گیرید
مزایای استفاده از IDE
IDE میتواند با استفاده از راه اندازی سریع و با استاندارد نمودن ابزارها ،بهره وری برنامه نویسان را بهبود ببخشد.در حالیکه بدون استفاده از IDEها ،برنامه نویس ملزم است تا وقت زیادی را برای امور مختلف مانند طرز استفاده از ابزارهای مختلف ،پیکربندی ابزارها و نحوه یادگیری این ابزارها ،صرف نماید.این در حالی است که در IDEها ابزارهای مختلفی برای آزمون های مختلف و انحرافی گنجانده شده است.
آیا IDE مورد نیاز برنامه نویسان تحت وب نیز هست؟
همانگونه که در بالاتر عنوان نمودیم ،IDEمورد استفاده برنامه نویسان است .سایت نیز یک اپلیکیشن تحت وب محسوب میشود که با استفاده از محیط های کدنویسی ،کدهای این اپلیکیشن ها نوشته میشوند.
البته با یک برنامه Notepad ساده نیز میتوان کدهای مربوطه را نوشت اما به منظور ساده و سریع تر نمودن این امر ،میتوان از IDE مختلف بهره جست.مثلا یکی از معروف ترین IDE ها نرم افزار notepad++ است
یکی از دلایلی که برنامه نویسان تخت وب تمایل کمی به استفاده از IDEها دارند این است که کدهای نوشته شده توسط طراحان ،نیازی به کامپایل شدن ندارند.
اما در زمانی که صحبت یک اتوماسیون مالی و یا سک سیستم مدیریت محتوا در میان میاید ،دیگر نمیتوان نقش یک IDE را نادیده گرفت.زیرا در این زمان نیاز به یک کامپایلر داریم.
بنابراین بطور کلی در زمانیکه سایت شما یک سایت استاتیک است و تنها از کدهای HTML و CSS و یا حتی جاوااسکریپت تشکیل شده است ،نیازی به یک IDE نیست.اما در زمانی که سایت شما یک سایت داینامیک است ،لازم است تا یک IDE قدرتنمد را براط کد نویسی انتخاب نمایید .
نحوه ویرایش کدهای منبع
برنامه نویسی همان کد نویسی است که لازم است تا در یک بستر صورت پذیرد.این بستر IDE است که میتواند با امکاناتی چون برجسته سازی و تکمیل خودکار ،کدنویسی را آسان سازد.در IDEهای قویتر امکانات زیادی چون رنگی نمودن کلماتی که معنای ویژه ای دارند چون کلاس ها فراهم شده است.
اشکال زدایی
در تمامی برنامه هایی که یک برنامه نویس مینویسد ،خطا وجود دارد.در صورتیکه برنامه به درستی اجرا نشود ،ide ابزارهایی را برای اشکال زدایی ارائه میدهد که این اجازه را به برنامه نویس میدهد که متغیرهای مختلف را بررسی نماید و کدها را بررسی نماید .
ما در کلاس آموزش طراحی سایت ، در آموزشگاه کامپیوتر پرتو، همواره این موارد را برای شما توضیح می دهیم و به تفصیل کار با IDE ها را آموزش خواهیم داد.
با ما همراه باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!