فتوشاپ چیست

یکی از محبوب ترین و شناخته ترین برنامه هایی که در زمینه ادیت انواع عکس در دنیای نرم افزار وجود دارد ،نرم افزار فتوشاپ است.در مقاله فتوشاپ چیست ، سعی کردیم به سادگی برای شما توضیح دهیم که فتوشاپ چیست و چه می کنید و تعریفی از این نرم افزار محبوب یعنی adobe Photoshop ارایه دهیم.اهمیت این نرم افزار چنان است که امروزه اکثر طراحان قادر نیستند بدون فتوشاپ تغییرات مورد نظرشان را بر روی عکس های خود اعمال نمایند.پس اهمیت کلاس آموزش فتوشاپ آتلیه اینجا خود را نشان می دهد.

تاریخچه فتوشاپ

قدمت فتوشاپ بازمیگردد به سال 1987.زمانیکه توماس نول دانشجوی رشته computer vision در مقطع دکترا بر روی برنامه ای کار میکرد تا بتواند توسط آن عکس های سیاه و سفید را بر روی نمایشگر خود به نمایش دراورد.توماس برای بوجود آوردن این برنامه هیچگونه جدیتی نداشت و تنها از سر بیکاری با این برنامه کار میکرد تا اینکه این موضوع توجه برادر توماس ،جان را به خود جلب نمود.
جان در آن زمان در شرکتی کار میکرد که مرکز جلوه های ویژه و بزرگترین و معتبرترین شرکت فیلم سازی در شهر مارین کانتری کالیفرنیا بود.وی با ساخت فیلم هایی نظیر جنگ ستارگان توانست موفقیت زیادی را از آن خود کند و بر شهرت خود بیافزاید.پس از آن بود که از برادرش درخواست کرد تا از برنامه ای که نوشته بود برای تولید تصاویر دیجیتالی استفاده نماید.این موضوع باعث شد که با همکاری دو برادر در برنامه فتوشاپ تغییراتی ایجاد گردد.پس از سال ها کار برروی برنامه جان به این نتیجه رسید که برنامه به حدی رسیده که بتوان از آن در پروژه های تجاری استفاده کرد.توماس از پشنهاد برادرش شگفت زده شده به برادرش گفت : واقعا میشود این برنامه را به کسی فروخت؟!جان نیز برادرش را متقاعد نمود و عنوان نمود که این موضوع دور از ذهن نیست.البته فروش چنین نرم افزاری به این راحتی نبود .اما باعث شد دو برادر در تصمیم خود مصمم تر شوند و نامی را برای برنامه خود انتخاب نمایند.
پس از آن توماس وقت بیشتری را برای تکمیل فتوشاپ صرف مینمود و جان نیز بدنبال شرکتی بود که بر روی این برنامه تازه متولد شده سرمایه گذاری نماید.در آن زمان شرکت ادوبی بر روی اسکنهای نقشه بیتی کار میکرد و با توافق دو برادر با شرکت ادوبی ،آن ها توانستند تعداد 200 نسخه از فتوشاپ را در کنار اسکنرهای نقشه بیتی به فروش برسانند.بدین ترتیب اولین فروش تجاری را دو برادر تجربه کردند.
موفقیت عظیم بعدی زمانی بود که جان برنامه خودشان را به شرکت اپل نمایش داد.در ابتدا شرکت اپل به فتوشاپ به چشم برنامه ای نگریست که توسط آن میتوان بر روی عکس ها ادیت انجام داد اما جان با نشتن کدهایی توانست این برنامه را به برنامه ای برای خلق جلوه های ویژه تبدیل نماید.
سرانجام در سال 1989 نخستین نسخه نرم افزار فتوشاپ به بزار عرضه شد و درست یک سال بعد نسخه تکمیلی 1,0,7 منتشر شد.
با انتشار نسخه دوم ،فتوشاپ رسما به یک نرم افزار گرافیکی تبدیل شد.

فتوشاپ چیست

فتوشاپ چیست

فتوشاپ محبوب ترین ،معروفترین و حرفه ای ترین نرم افزار گرافیکی در جهان است که به منظور ویرایش عکس و طرح های گرافیکی مورد استفاده قرار میگیرد.همانطور ه در قبل تر نیز ذکر شد ،این نرم افزار گرافیکی توسط شرکت ادوبی گسترش پیدا کرد و به منظور ویرایش ،بازسازی ،ترکیب ،ماسک ،روتوش و بطور کلی هرگونه تغییر و دستکاری عکس ها بکار میرود.همچنین نرم افزار فتوشاپ با دیگر نرم افزارهای گرافیکی نظیر پریمیر ،افترافکت ،ایلاستریتور ، image ready و Encore DVD قابلیت برقراری رابطه را دارد.
اندازه های مورد پشتیبانی در فتوشاپ : پیکسل ،سانتیمتر ،اینچ و میلیمتر است.
فتوشاپ با چندین مد رنگی قابلیت طراحی را دارد که عبارتند از :
• مد رنگی RGB که مخصوص نمایشگر ها است.
• مد رنگی CMYK که در چاپ افست بکار برده میشود.
• مد رنگی LAB
• مد رنگی سیاه و سفید
• مد رنگی Doutone
• مد رنگی Bitmap

فرمت فایل ها در فتوشاپ

در فتوشاپ فرمت فایل ها بصورت پیش فرض با حالت .PSD ذخیره میشوند که برگرفته از عبارت Photoshop Document است.در فرمت PSD شما قادر هستید فایل تصاویر مد نظرتان را با پشتیبانی اکثر گزینه ها من جمله ماسک ها ،شفافیت ،متون ،کانال ،تنظیمات Duotone و یا Clipping Paths ذخیره نمایید.محدودیت فرمت های psd بصورت حجم 2 گیگابایت و طول و عرض 30،000 پیکسل است.
دقت نمایید که دیگر فرمت ها نظیر gif و یا jpg محتوا را محدود میکنند .
گاهی فایل های فتوشاپ داری پسوند PSB دارند که به معنی Photoshop Big است.این فایل ها ،فرمت PSD را تا طول 300،000 پیکسل و حجم 4 اگزابایت زیاد میکند.

افزونه های فتوشاپ

گاهی پیش میاید که در نرم افزار مورد استفاده (که فتوشاپ نیز از این قائده مستثنی نیست) قابلیت مورد نظرتان را نمیابید.اما این به معنی صرف نظر از اعمال تغییر مورد نظر نیست زیرا میتوانید امکانات مورد نظرتان را با نصب پلاگین ها بر روی نرم افزار خود به برنامه اضافه نمایید.
اکثر پلاگین ها بر روی فتوشاپ یا نرم افزارهای سازگار با فتوشاپ سوار میشوند.اما هستند پلاگین هایی که به شکل مستقل مورد استفاده قرار میگیرند.
در حال حاضر پلاگین های بسیاری به منظور استخراج ،فیلتر ،اصلاح نمودن رنگ و خودکار سازی وجود دارد که محبوب ترین آن ها ،افزونه های فیلتر یا همان 8bt Plugins هستند که در منوی فیلتر قابل دستیابی هستند.

کاربرد فتوشاپ

تقریبا تمام کسانیکه با طراحی سر و کار دارند ،از انجام امور خود بدون استفاده از فتوشاپ عاجزند.
در واقع فتوشاپ امروزه تنها یک نرم افزار کاربردی نیست بلکه یک صنعت در عرصه گرافیک است زیرا طیف بسیار گسترده ای از مشاغل مانند : ناشران ،گرافیست ها ،شرکت های تبلیغاتی ،عکاسان ،نقاشان هنری ،انیمیشن سازان ،طراحان سایت و … را تحت تاثیر خود قرار داده است.بهترین استاد فتوشاپ در آکادمی پرتو، همه ی این موارد را به شما آموزش می دهد اما می توانید با شرکت در کلاس آموزش فتوشاپ جامع ، همه ی موارد یا یکی را به انتخاب فرابگیرید.
علاوه بر فتوشاپ در معرفی انواع خدمات و مشاغل نقش بسزایی دارد بدین گونه که تقریبا تمامی موسسات و شرکت ها حداقل یکبار از فتوشاپ برای معرفی خود از فتوشاپ در قالب کارت ویزیت ،بروشور ،کاتالوگ ،پوستر ،بیلبورد و … استفاده نموده اند.بنابراین نقش فتوشاپ در عرصه تبلیغات و بازاریابی را نمیتوان نادیده گرفت.
علاوه بر این ها ،نقش فتوشاپ در صنعت عکاسی را نمیتوان نادیده گرفت.زیرا تمامی عکسهای حرفه ای و با کیفیتی را که میبینید توسط این نرم افزار کاربردی ادیت و روتوش و یا اصلاح رنگ شده اند.بدین منظور عکس را اصلاح رنگ و نور نموده ،جزئیات را بدان اضافه یا از آن میکاهند ،زیبا سازی پوست و یا اصلاح میکاپ را انجام میدهند و بطور کلی کاری نیست که در مورد عکس و اصلاح آن در فتوشاپ نتوان انجام داد.همچنین اصلاح عکس های قدیمی که به مرور زمان دچار شکستگی و یا پارگی شده اند نیز توسط روتوش در فتوشاپ امکان پذیر است.همنین میتوان عکس های سیاه و سفید را به عکس های تمام رنگی تبدیل نمود.
طراحی قالب سایت از جمله کارهایی است که توسط فتوشاپ صورت میپذیرد.شما میتوانید پیش از شروع به کد نویسی سایت ،آن را درون فتوشاپ طراحی نموده و جایگاه عکس ها ،متون ،اسلایدر ها ،دکمه ها و … در صفحات را تعیین نموده و یک دمو از سایت را به مشتری نمایش دهید و پس از آن و بعد از گرفتن تاییدیه از مشتری شروع به طراحی سایت نمایید.در غیر اینصورت ممکن است پس از صرف وقت زیادی برای کد نویسی ،مشتری طرح شما را س بزند و شما مجبور شوید دوباره و دوباره کدنویسی نمایید.
از دیگر مواردی که فتوشاپ در آن کاربرد دارد فدر معماری است.به صورتیکه طراح توسط این نرم افزار ایده ها و طرح های خود را عینیت بخشد .به عنوان مثال میتوان شیت بندی و پروداکشن را انجام داد.در فتوشاپ امکان به پست پروداکشن خود ،نورپردازی نموده و پس زیمنه های دلخواه را به نقشه های خود اضافه نمایید.
کاربرد دیگر فتوشاپ در بهینه سازی تصاویر وب سایت استبگونه ای که برای استفاده عکس ها در وبسایت خود لازم است تا از حجم عکس ها بکاهید بطوریکه از کیفیت آن ها کاسته نشود.بدین صورت عکس ها را برای سئوی سایتتان بهینه نموده اید.

معایب فتوشاپ

معایب فتوشاپ بسیار جزئی هستند و نسبت به فوایدی که دارد ،قابل چشم پوشی هستند.در بهترین آموزشگاه فتوشاپ ،همواره اشاره کرده ایم که معایب فتوشاپ واقعا جزیی هستند و اگر به صورت حرفه ای بخواهیم نگاه کنیم ،شاید عیب خاصی نداشته باشد.
یکی از معایب این نرم افزار ،فضای بسیار زیادی است که از هارد دیسک اشغال میکند.علاوه بر آن از سرعت اجرای سیستم در زمان استفاده از آن میکاهد.بدین منظور لازم است تا اگر از این نرم افزار به صورت تخصصی استفاده میکنید ،سیستم خود را متناسب با این استفاده ارتقا دهید تا دیگر نگران هنگ سیستم خود نباشید.اما این به معنی ناتوان بودن سیستم های معمولی در استفاده از فتوشاپ نیست!زیرا حتی اگر سیستم با کینفیگ پایینی نیز دارید میتوانید از نسخه های کم حجم فتوشاپ استفاده نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله
فتوشاپ چیست
نام مقاله
فتوشاپ چیست
خلاصه
فتوشاپ چیست - کاربرد نرم افزار فتوشاپ - فتوشاپ چیست و چه می کند - آشنایی با نرم افزار adobe photoshop
نویسنده
منتشر کننده
آموزشگاه کامپیوتر پرتو
لوگو