کاربرد نرم افزار ایلوستریتور
یکی از محصولات شرکت ادوبی ،نرم افزار Adobe Illustrator است که مخصوص طراحی گرافیکی و ساخت تصاویر وکتوری است زیرا محاسبات آن بر اساس ریاضیات است و با استفاده از محاسبات به خلق تصاویر وکتوری میپردازد.از این نرم افزار برای ایجاد لوگو ،تصاویر ،و گرافیک برای چاپ و استفاده بصورت آنلاین در وب استفاده میشود.
ما امروز در آموزشگاه کامپیوتر پرتو ، به بررسی کاربرد نرم افزار ایلوستریتور می پردازیم که می تواند یک نوشتار جذاب و خواندنی برای تمام علاقمندان به نرم افزار ایلوستریتور باشد.
نرم افزار ایلاستریتور ،شباهت بسیاری به نرم افزار فتوشاپ دارد و این شباهت شاید به دلیل ارتباط تنگاتنگی است که با فتوشاپ دارد.در استفاده از ایلاستریتور در صورتیکه لایه بازی از فتوشاپ داشته باشیم ،میتوانیم آنرا به محیط این نرم افزار انتقال داد و از آن استفاده نمود.اما اینکه چرا با تمام قابلیت هایی که فتوشاپ دارد ،از ایلاستریتور استفاده میشود ، به دلیل تصاویر وکتوری است که به ما میدهد زیرا هرچه بر روی تصاویر زوم نماییم ازکیفیت آنها کاسته نمیشود به همین دلیل شاید یکی از اصلی ترین رقبای این نرم افزار ، نرم افزار کورل باشد اما به دلیل قدیمی شدن آن طرفداران کمتر و البته وفادار به خود را دارد.همچنین نرم افزار ایلاستریتور از فتوشاپ بسیار قوی تر است و پیچیدگی ها و امکاناتی را دارا میباشد که فتوشاپ این امکانات را ندارد.به همین دلیل است که اکثر طراحان مطرح در جهان ،برای خلق آثار گرافیکی خود از ایلاستریتور بجای فتوشاپ و کورل استفاده میکنند.اگر به این نرم افزار قدرتمند علاقمندید یا می خواهید آن را به صورت حرفه ای آموزش ببینید ، می توانید با شرکت در کلاس آموزش ایلوستریتور ، این نرم افزار قدرتمند و حرفه ای را فرابگیرید
در صورتیکه یک تصویر توسط ایلاستریتور طراحی شود ،میتوان از آن در ابعاد بسیار کوچک و یا بزرگ بدون نیاز به باز طراحی استفاده نمود.بعنوان مثال در صورتیکه یک لوگو توسط این نرم افزار طراحی شود ،میتوان از آن لوگو در مقیاس بسیار کوچک و بر روی کارت ویزیت و یا در مقیاس بسیار بزرگ مانند بیلبورد قابلیت استفاده را دارد.
اگر شما نیز به طراحی با نرم افزار ایلاستریتور علاقه مند هستید باید در ابتدا فتوشاپ را فرا بگیرید که با شرکت در کلاس آموزش فتوشاپ می توانید فتوشاپ را به صورت حرفه ای فرا بگیرید، سپس می توانید به یادگیری ایلاستریتور فکر کنید.
به عبارت دیگر ، پیش نیاز یادگیری ایلوستریتور ، یادگیری فتوشاپ است.
برای استخدام شدن در سمت گرافیست حرفه ای باید دوره های آموزشی زیر را بگذرانید و به این نرم افزارها مسلط باشید و در دوره آموزشی برای رزومه کاری خود ، نمونه کارهای قوی و قابل قبول انجام دهید:
*دوره آموزشی فتوشاپ بازار کار و یا دوره آموزشی فتوشاپ آتلیه و عکاسی
*دوره آموزشی کورل
*دوره آموزشی ایلاستریتور
در این میان گذراندن دوره آموزشی ایندیزاین لازم نمیباشد مگر اینکه شما بخواهید تمامی نرم افزار های گرافیکی را مسلط باشید و در چندین شغل فعال باشید .
کاربردهای ایلوستریتور
در ادامه به بررسی مواردی چند از کاربردهای ایلوستریتور میپردازیم:
- طراحی در ابعادی بدون مرز برای چاپ
- Layout بندی در سطح ساده و حرفه ای
- امکان دسترسی به کد رنگ های چاپ و مدیریت ساده رنگ ها
- تبدیل عکس ها به وکتور
- نقشه کشی
- خروجی مناسب برای استفاده در وب
- دارا بودن المان های UI موبایل
- امکان گرفتن خروجیpdf
- ابزارهایی برای تولید motion graphics و visual effects
- امکان کراپ کردن بخشی از تصویر برای چاپ نمودن آن
- طراحی تصاویر واقعی
- طرحی جعبه های بسته بندی کالا
- طراحی دیجیتال تصاویر
- کشیدن نقاشی
- قابلیت استفاده از قلم نوری در طراحی
- طراحی بروشور
یکی از مزایای نرم افزار ایلاستریتور ،قابلیت ذخیره نمودن فایل های svg است .تصاویری که با برخورداری از حجم بسیار پایین ،از کیفیت بالایی برخوردارند.بنابراین نیازی نیست که برای کیفیت وب سایت خود از تصاویر حجیم استفاده نمایید.همچنین طراحی آیکون ها برای استفاده در وب سایت ها توسط این نرم افزار امکان پذیر است.
علاوه بر این این نرم افزار قابلیت طراحی عکس های سه بعدی را نیز دارد.این قابلیت توسط رنگ آمیزی بصورت پرسپکتیو perspective صورت میگیرد.
از دیگر مزایای استفاده از نرم افزار ایلاستریتور ،توانایی تبدیل تصاویر خلق شده به کدهای css است که کار طراحان را در زمینه نوشتن کدها بسیار آسان مینماید.
در صورتیکه جزو آن دسته از افرادی هستید که کار انیمیشن سازی انجام میدهند ،استفاده از نرم افزار ایلاستریتور میتواند برایتان مفید باشد.بدین صورت که ابتدا تصاویر را توسط این نرم افزار خلق نموده و سپس به محیط نرم افزار افترافکت انتقال دهید.علاوه بر این به اشتراک گذاری تصاویر بین نرم افزار های فتوشاپ ،ایندیزاین ،پریمیر و این نرم افزار نیز امکان پذیر است.
همچنین از ایلاستریتور میتوان برای طراحی موکاپ ها نیز بهره برد.
چه کسانی از ایلوستریتور استفاده می کنند
طراحان مد
طراحان وبسایت
گرافیست ها
اما مانند تمام دیگر نرم افزارها ،در کنار تمام مزایایی که دارد ،معایبی نیز دارد اعم از :
طرح های تولید توسط ایلاستریتور ،بسیار ابتدایی و سطحی است
در مقایسه بافتوشاپ ،برای تبدیل یک نقاشی به یک عکس مراحل دشواری را باید طی نمایید بنابراین برخی طراحان فتوشاپ را برای این منظور برمیگزینند
تفاوت ها و قابلیت انتقال فایل ها در ایلاستریتور WINDOWS و MAC
نرم افزار ایلاستریتور با فرمتی کار میکند که با هر دو سیستم عامل همخوانی دارد .به همین دلیل میتوانید با هر کدام از سیستم ها که طراحی خود را انجام دادید ،بدون نیاز به CONVERT نمودن تصاویر ،آنها را بین دو سیستم ویندوز و مک انتقال دهید.
اما در صورتیکه کاربران MAC فایل خود را بصورت .ai ذخیره نمایند ، سیستم ویندوزی متوجه خواهد شد که این فایل ،یک فایل ایلاستریتوری است.علاوه بر اینکه این فرمت بصورت پیش فرض موجود است ،بصورت دستی نیز قابلیت تولید شدن را دارد.
و اما تفاوت های این نرم افزار در نسخه mac و windows مربوط به محیط خارج از نرم افزار است بدین معنی که این تفاوت ها را بر روی اسامی کیبورد میتوانید بیابید.به عنوان مثال دکمه ای که در نسخه مک با نام Command شناخته میشود ،در نسخه ویندوزی با نام Control بکار برده میشود و یا دکمه alt در ویندوز که در نسخه مک با نام option شناخته میشود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!