فریلنسری بهتر است یا کارمندی؟

مدت مطالعه » 4 دقیقه

هدف از انتخاب هر رشته برای آموزش دیدن و کار در آن حیطه شغلی، جدای از علاقه شخصی، بحث مالی و درآمدی آن است. برخی از مشاغل قابلیت دور کاری را دارند که بدان فریلسنری گفته میشود؛ برخی از این مشاغل عبارتند از طراحی سایت، برنامه نویسی ، تولید محتوا ، ساخت انیمیشن و … . و برخی دیگر مانند حسابدار، نقاش ساختمان و … خیر! اما سوال اینجاست که در صورتیکه امکان انتخاب بین گزینه فریلسنری و یا استخدام را داشته باشیم، فریلنسری بهتر است یا کارمندی ؟

در مقاله امروز، از یکی از اساتید با تجربه آموزشگاه کامیپیوتر پرتو درخواست کرده ایم با بررسی فریلنسری و کارمندی، سعی کرده این به این سئوال مهم پاسخ دهد
اما پیش از پاسخ بدین سوال و بررسی مزایا و معایب هر یک از روش های کسب درآمد، لازم است تا به بررسی مفاهیم هر یک از این دو واژه بپردازیم؛

کارمند کیست؟

کارمند به شخصی اطلاق میگردد که در بازه زمانی خاص، در محل خاصی حضور داشته و به ازای حضور در تعداد ساعات از پیش تعیین شده ای در ماه نسبت به کسب درآمد اقدام نماید.مثلا دقت کنید که مهارت مورد نیاز یک کارمند اداری، تسلط بر مهارت های هفتگانه است که آن ها با شرکت در کلاس آموزش ICDL  می تواند به این مهارت دست یابد

فریلنسر کیست؟

فریلنسر یا آزاد کار به فردی گفته میشود که مسئولیت اتمام یک پروژه خاص در مدت زمانی مشخص را پذیرفته و در ازای به اتمام رساندن آن، مبلغی را دریافت مینماید. تعداد ساعات کاری در فریلسنری نامشخص بوده و فرد میتواند کار را در هر ساعت از شبانه روز پیش برده و هر میزان ساعت از روز را بدان اختصاص دهد. واژه “پیمان کار” در کسب و کارهای سنتی معادل عبارت “فریلنسر” است.

اما انتخاب هر یک از سبک های کاری کارمندی و یا فریلنسری، در نهایت موجب کسب درآمد برای شما خواهد شد؛ اما هر یک از آن ها چه مزایا و معایبی دارد؟ پاسخ بدین سوال موجب میگردد با توجه به روحیات و خلقیات خود، یکی از این دو روش کسب درآمدی را انتخاب نموده و از آن برای ارتقای خود و درآمدتان استفاده نمایید.

در دنیای فریلنسری، شاید مهارت های مختلفی وجود دارد که می توان از آن کسب درآمد کرد – مثلا بسیار زیاد دیده ام که دانشجویان با گذراندن دوره های آموزشی مختلف، توانسته اند به صورت فریلنسری کسب در آمد کنند مثلا بسیاری از شاگردان من که در کلاس آموزش وردپرس یا کلاس آموزش پایتون شرکت کرده اند، توانسته اند پروژه بگیرند و کم کم با کسب تجربه، وارد بازار کار شوند و عنوان فریلنسر را کسب کنند.

برای بررسی اینکه کدامیک از این روش ها نسبت به دیگری برتری دارند، لازم است با تفاوت های هر یک آشنا شوید.
1. محل کار
حضور در محل کار یکی از مهمترین مواردی است که افراد را بر آن میدارد که روش فریلنسری را انتخاب نمایند. چرا که در صورت فریلنسر بودن شما میتوانید از منزل، کافه، مسافرت، میهمانی و … پروژه مورد نظر را پیش برده و هیچگونه الزامی برای حضور شما در محل خاص وجود ندارد. بنابراین افرادی که قادر به حضور منظم در محل خاصی نیستند میتوانند از مزیت انتخاب یک شغل فریلسنری استفاده نمایند.
اما در مورد انتخاب روش کارمندی، لازم است تا فرد در بازه زمانی خاصی در محل شرکت حاضر بوده و در صورت نیاز به ترک محیط خارج از بازه مشخص، الزام به دریافت مرخصی دارد که در صورت تجاوز از حد مشخص موجب کسر از حقوق خواهد شد.
• فریلسنری به دلیل ماهیت دور کاری، مناسب برای افرادی است که با ضایعات حرکتی مواجه هستند.
• فریلسنری مناسب برای افرادی است که امکان خروج از منزل را نداشته و ملزم به صرف تمام وقت خود در کنار خانواده هستند. مانند مادران و یا افرادی که مسئولیت نگهداری از سالمندان را بر عهده دارند.

2. ساعات کاری
از دیگر تفاوت های کار به روش کارمندی و یا فریلنسری، ساعات کاری خاص است. در روش فریلنسری، ساعات کار بدون محدودیت است و شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز و یا هر تعداد از ساعاتی که بخواهید، نسبت به تکمیل پروژه مورد نظر اقدام نمایید. همچنین در صورتیکه بخواهید چند روز را فارق از مشغله های کاری سپری نمایید، بی نیاز از مرخصی بوده و میتوانید چند روز را بطور کامل تعطیل نمایید!
این امکان در روش کارمندی وجود نداشته و کارمندان ملزم به حضور و خروج از محل، در بازه مشخصی از ساعات روز هستند.
همچنین در صورت انتخاب روش کسب درآمد از مسیر کارمندی، لازم است تا تعداد ساعات مشخصی از ماه را نسبت به ارائه خدمات اقدام نمایید و در غیر اینصورت ملزم به کسر از حقوق خواهید بود.
• روش فریلنسری مناسب برای افرادی است که به دنبال شغل دوم هستند. چرا که میتوانند پس از اتمام ساعات کاری شغل اول و یا در روزهای تعطیل نسبت به تکمیل پروژه اقدام نمایند.
• فریلنسری مناسب برای افرادی است که در حال تحصیل هستند. چرا که در صورت دانش آموزی و یا حتی دانشجو بودن، نخواهید توانست بشکل منظم در محل کار حاضر شده و یا حتی برای استخدام با مشکل عدم پذیرش دانشجو و یا دانش آموز مواجه خواهید بود.

3. مبلغ دریافتی
و برسیم به مهمترین نکته برای انتخاب هر یک از روش های فریلنسری یا کارمندی!
بسیاری از افراد بر این عقیده اند که فریلنسر ها در پول غلت میزنند! البته نه به این شدت، ولی ممکن است این تفکر درست باشد. اما این در حالی است که بتوانید چند پروژه را همزمان مدیریت نموده و در مدت زمان مشخص به پایان برسانید. این امر مستلزم این است که تسلط و تبحر خود در حوزه کاری که بدان مشغول هستید را بالا برده و در حوزه کاری خود نام و رسمی را از آن خود نمایید.
اما انتخاب فریلنسری این ریسک را دارد که ممکن است مدت زمانی پروژه نداشته باشید و اصطلاحا از جیب بخورید!
این در حالی است که کارمندی در اصطلاح آب باریکه ای است که همیشه جریان دارد. یعنی شما به عنوان کارمند، فارق از تعداد پروژه هایی که شرکتی که در آن استخدام هستید، میزان مبلغ مشخصی را در پایان هر ماه دریافت خواهید نمود.

4. مزایای شرکتی
برخی JUSTIFYتنها به دلیل مزایای کارمندی، جذب این مسیر کسب درآمدی میشوند. چرا که در صورت استخدام بشکل رسمی میتوانید از مزایایی همچون بیمه، اضافه کار، سنوات، مرخصی استعلاجی و … استفاده نمایید.
این در حالی است که صفر تا صد تمامی مخارج افراد فریلنسر با خود شخص بوده و هیچگونه حمایت مالی و روانی از وی به عمل نخواهد آمد.

5. مهارت های اجتماعی
یکی از مشکلات فریلنسر ها، انزوای فکری و شخصیتی است. چرا که پس از مدتی، فرد گرا شده و توانایی حل مسئله بصورت کار تیمی را نخواهند داشت. البته این مسئله برای افرادی که شخصیت مدیر محور دارند، از مزیت برخوردار است. چرا که افراد سلطه گر، نخواهند توانست در محیط تیمی کار کرده و از دیگران حرف شنوی داشته باشند. البته این نکته، یک عیب نیز به شمار میرود و در هنگامیکه فرد ناچار به حضور در کارهای تیمی شود، توانایی همکاری با دیگران را نداشته و خواه ناخواه از گروه کنار گذاشته خواهد شد.
اما با توجه به محیط پویا در محیط های اداری، علاوه بر آموزش های اجتماعی، فرد دچار انزوا طلبی نشده و به دلیل حضور در جامعه، روحیه ای شادابتر خواهد داشت.

6. انتخاب مشتریان
فریلنسرها مدیران خود هستند! بدین معنی که میتوانند تصمیم بگیرند که کدام مشتری را انتخاب و کدامیک را پس زنند. این یک نکته ی بسیار مهم برای افرادی است که با مشتریان دچار چالش هستند. چرا که در صورت فریلنسر بودن میتوانید مشتری که بد قلق است، خسیس است، دخالت های کاری بدون علم دارد و … را فیلتر نموده و انرژی خود را برای ایشان صرف ننمایید.
این نکته اما در مورد کارمندها صدق نکرده و کارمند موظف است با تمامی مشتریان یک شرکت و یا سازمان ارتباط برقرار نموده و نظر تمامی ایشان را جلب نماید. چرا که متاسفانه در ایران تفکر غلط “همیشه حق با مشتری است” جاری است و کم هستند سازمان هایی که در صورت بروز مشکل تمامی تقصیرات را به گردن کارمند خود نیاندازند!

7. مبلغ دریافتی
در فریلنسری، تمامی مبلغ پروژه را شما دریافت میکنید و هیچگونه هزینه جانبی نظیر مالیات و … بر گردن شما نخواهد بود. اما توجه داشته باشید که ممکن است روزها و یا ماه ها، پروژه نداشته باشید و همواره مجبور به پس انداز مبلغی از دریافتی خود هستید.
اما در حوزه کارمندی، از آنجا که تمامی مخارج کارمندان و سازمان بر عهده سازمان است، مبلغ دریافتی شما از مبلغ قراردادها کمتر بوده اما ثابت و بشکل منظم میتوانید بر روی دریافتی خود حساب نمایید.

در نهایت،

فریلنسری بهتر است یا کارمندی

پاسخ بدین سوال مستلزم در نظر گرفتن شرایط کاری، روحیات، میزان ریسک پذیری و زمان آزاد شماست؛ و در نهایت این شمایید که میتوانید بدین سوال پاسخ دهید که فریلنسری بهتر است یا کارمندی.
در این مطلب سعی بر آن شد تا به مهمترین تفاوت های میان دو روش کسب درآمد از کارمندی و فریلنسری بپردازیم. بدین منظور میتوانید با بررسی هر یک از آن ها، بهترین روش کسب درآمد را انتخاب نموده و نسبت به فعالیت در آن مسیر اقدام نمایید.
و در نهایت، بدین نکته توجه داشته باشید که فریلنسری یک هنر است و موفقیت در آن مستلزم کسب مهارت های مختلف و بالا بردن سطح کار خود است. چرا که در برخی موارد، فریلنسر کار چند نفر را انجام داده و لازم است تا در چند حیطه کاری خبره باشد. به عنوان مثال یک وردپرس کار ماهر که بشکل فریلنسر کار میکند، لازم است علاوه بر مهارت وردپرس، با نرم افزارهای گرافیکی ، محتوا نویسی و کمی برنامه نویسی آشنا بوده تا بتواند یک پروژه بشکل صفر تا صد اجرا نماید. همچنین دیگر مهارت های جانبی نظیر برنامه ریزی، مدیریت زمان، مدیریت منابع و … نیز که قابل آموزش نیست، لازمه وجودی یک فریلنسر ماهر است.
بنابراین در صورتیکه اهل ریسک نبوده و نمیتوانید بشکل فردی یک پروژه را مدیریت نمایید، انتخاب کارمندی روشی مناسب برای شما خواهد بود.

در صورتیکه سوال و یا نظری دارید ، آن را در این قسمت برایمان بنویسید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موضوع بررسی
تاریخ انتشار
محصولی که بررسی شده
فریلنسری بهتر است یا کارمندی
امتیاز
51star1star1star1star1star
مشاوره و ثبت نام -02166959852
×