روش های طراحی سایت

مدت مطالعه » 10 دقیقه
روش های طراحی سایت

این روزها، برخورداری از یک وبسایت، برای انواع کسب و کارها تبدیل به یکی از ملزومات مهم شده است که در خلاء آن بسیاری از مشتریان بالقوه، توانایی تبدیل شدن به مشتریان بالفعل را نخواهند داشت و اکثر صاحبین کسب و کار، در ابتدایی گام برای داشتن یک وب سایت، به نکته ای فکر می کنند و آن روش های طراحی سایت است. چه بخواهیم بپذیریم و چه نخواهیم، روش های گوناگون و متنوعی در سال 2025 برای طراحی کردن یک وب سایت وجود دارد که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم

این مهم، نه در حوزه کسب و کارها، که در حوزه معرفی شخص، اخبار، آموزش و … نیز خود نمایی کرده و در صورتیکه از مزایای وجود آن بهره بریم، بسیاری از امور من جمله معرفی خود و کسب و کارمان، ارائه خدمات و … را بشکل چشمگیری ارتقا خواهیم بخشید. اما سوالی که برای بسیاری مطرح است این است که روش های طراحی سایت چیست؟ این روش ها چه فرقی با یکدیگر دارند؟ از نظر قیمت کدامیک به صرفه تر است؟ مدت زمان اتمام پروژه به چه صورت است؟ برای آموزش هر یک از این روش ها چه مسیری در پیش رو است؟
بنابراین بر آن شدیم تا در آموزشگاه کامپیوتر پرتو، به عنوان یکی از تخصصی ترین مراکز آموزش طراحی سایت، به شکلی کاملا مفصل به بررسی 2 روش طراحی سایت بپردازیم تا با توجه به نیاز خود بتوانیم یکی از آن ها را انتخاب نموده و در صورتیکه قصد آموزش آن را دارید، در مسیر درستی گام نهید. با ادامه مطلب همراه ما باشید …

برای طراحی سایت متدهای مختلفی پیش روی افراد است که هر شخص با توجه به نوع وبسایت (اعم از وبلاگی، شرکتی، فروشگاهی و …) مدت زمان مورد نظر، قیمت پروژه، میزان خاص بودن طرح، انتظاراتی که از سایت دارد و … یکی از آن ها را انتخاب میکند.
در صورتیکه شما به عنوان یک متقاضی آموزش، در حال مطالعه این مطلب هستید، باید بدانید که با توجه به نوع طراحی یک سایت چه مسیری برای آموزش پیش روی شماست.
همچنین در صورتیکه شما به عنوان کارفرما تا بدینجای مطلب را مطالعه نموده اید نیز، لازم است تا با خصوصیات هر یک از این وبسایت ها آشنا شده و با توجه به انتظارات خود بهترین گزینه را انتخاب نمایید …

انواع روش های طراحی سایت

طراحی سایت با cms

طراحی سایت با cms

روش طراحی سایت با استفاده از CMS ها

CMS ها Content Management System)) که با نام سیستم مدیریت محتوا نیز شناخته میشوند، یکی از روش ها محبوب برای طراحی سایت هستند که طراح سایت قادر است سایت مورد نظر را با انتخاب یکی از انواع آن مورد طراحی قرار دهد. بدین منظور میتوان سایت را در زمانی کوتاه تر نسبت به روش های تخصصی و بدون نیاز به کدنویسی، مورد طراحی قرار داد.
برخی از محبوب ترین CMS ها عبارتند از :
o WordPress
o Joomla
o Drupal
o Textpattern
o Expressionengine
o Silverstripe
o Contao
o Umbraco
o Cushycms
از آنجا که تمرکز ما در این مرکز، آموزش و معرفی بهترین ها است، پیشنهاد ما به شما برای آموزش و یا حتی طراحی وبسایت مورد نظر، از بین سایر CMS ها، استفاده از وردپرس است که صد البته برای یادگیری آن می توانید در کلاس آموزش وردپرس شرکت کنید 🙂
چرا که به جرات میتوان گفت که وردپرس یکی از محبوبترین CMS ها در بین سایر سیستم های مدیریت محتوا است. در حال حاضر بیش از 50 درصد از سایت های دنیا با استفاده از وردپرس طراحی شده اند و ایران رتبه دوم استفاده از وردپرس در دنیا را از آن خود کرده است. وردپرس به دلیل ساختار قوی خود توانسته گوی سبقت را از سایر CMSها ربوده و محبوب اکثر طراحان سایت گردد.
برخی از نقاط قوت وردپرس عبارتند از :
• رایگان بودن
• سرعت بالا در نصب و راه اندازی
• سئو پذیری بالا
• امنیت بالا
• برخورداری از تعداد بالای پلاگین
• حجم اندک
• آموزش آسان و سریع
و اما چه نکاتی موجب میشود که ما به عنوان کارفرما و یا طراح سایت، یک CMS را به عنوان روش طراحی سایت مورد نظر انتخاب نماییم؟

استفاده از سیستم های مدیریت محتوا زمانی به یک انتخاب مطلوب تبدیل میگردد که لازم است تا ملاحظات زیر را در سایت مورد نظر اعمال نماییم :
• مدت زمان اجرای پروژه اندک است : در صورتیکه کارفرما مدت زمانی کمتر از یک ماه را برای تکمیل پروسه طراحی وبسایت خود مد نظر داشته باشد، لازم است تا نسبت به انتخاب یک CMS اقدام نمایید. چرا که با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس میتوانید وبسایت خود در مدتی کمتر از یک ماه و در صورت تبحر در استفاده از آن حتی دو الی سه روزه مورد طراحی قرار دهید!
• هزینه محدود برای اتمام پروژه : در صورتیکه کارفرما قصد دارد تا هزینه محدودی را برای پروژه خود صرف نماید، بهترین انتخاب استفاده از سیستم های مدیریت محتوا است. چرا که طراحی یک سایت وردپرسی، علاوه بر مدت زمان کوتاه برای اتمام پروژه، به نفرات محدودی برای اجرا نیز نیازمند است.
• اضافه نمودن امکانات مختلف : در صورتیکه کاربر انتظارات خاصی داشته باشد که بر روی قالب مورد نظر وجود نداشته باشد، میتوان با استفاده از افزونه های متعدد، تمامی این امکانات را به سایت اضافه نمود.
• تعداد صفحات و محصولات محدود : در صورتیکه تعداد صفحات و یا محصولات وبسایت، نامحدود است (مانند سایت دیجی کالا با میلیون ها محصول) بهتر است از CMS ها استفاده نشود. این کاربرد عموم موارد را شامل نمیگردد چرا که تعدد محصولات در یک شرکت معمول کمتر از میلیون بوده و استفاده از CMS ها در این گونه موارد بلامانع است! توجه نمایید که در صورتکیه تعدد محصولات مورد عرضه بیش از میلیون باشد و یا تعدد صفحات شما هزاران عدد را شامل میگردد، بهتر است تا از استفاده از سیستم های مدیریت محتوا صرف نظر نمایید.
• امنیت بالا : امنیت یکی از نکات کلیدی در هر سایت است. چرا که در صورتیکه سایت شما از تمامی جهات مناسب باشد و از طراحی ایده آلی نیز برخوردار باشد، اما امنیت آن پایین باشد و نفوذ پذیری بالایی داشته باشد، کلیت سایت زیر سوال رفته و تمامی جوانب را تحت الشعاع قرار میدهد. تجربه بیش از یک دهه فعالیت در حوزه طراحی انواع سایت و آموزش، این امر را بر ما مشتبه ساخته که استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس، در صورت طراحی اصولی و استاندارد، امنیت سایت شما را تضمین مینماید.
• آموزش آسان و کوتاه مدت : آموزش و یادگیری نحوه کار و طراحی یک وبسایت بشکل صفر تا صد با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، کوتاه مدت است. بدین معنی که شما میتوانید تمامی صفر تا صد آن را در مدت کوتاهی آموزش دیده و حتی شخصا نسبت به طراحی وبسایت خود و یا کارفرما اقدام نمایید. بنابراین در صورتیکه مالک کسب و کار هستید، بهتر است به جای برون سپاری پروژه خود، شخصا نسبت به آموزش وردپرس اقدام نموده و سایت خود را بشکل صفر تا صد مورد طراحی قرار دهید. این امر مزیت های بسیاری دارد که عبارتند از : صرف هزینه کمتر، دسترسی به سایت و ویرایش آن در هر لحظه از شبانه روز، بدون نیاز به استخدام اپراتور سایت پس از اتمام پروژه، احاطه کامل بر روش های ویرایش سایت و توانایی مدیریت پرسنل و …

طراحی سایت با کدنویسی

طراحی سایت با کدنویسی

روش طراحی سایت با استفاده از کد نویسی

از دیگر روش های طراحی سایت، استفاده از روش کد نویسی است. بر این اساس میتوانید سایت خود را بشکل صفر تا صد با استفاده از یک زبان برنامه نویسی مانند PHP , PYTHON و یا ASP.NET مورد طراحی قرار دهید.
بدین منظور لازم است تا با تمامی مزایا و معایب یک سایت که با استفاده از روش کدنویسی مورد طراحی و اجرا قرار گرفته آشنا شده و با دیدی باز نسبت به انتخاب این روش اقدام نمایید.

اگر می خواهید خودتان سایت مورد نظر خودتان را با کد نویسی ایجاد کنید، شاید بهترین پیشنهاد برای شما، شرکت در کلاس آموزش html/css باشد.

طراحی سایت به شکلی که از کدنویسی برای طراحی آن استفاده شده باشد خصوصیاتی دارد که عبارتند از :
• مدت زمان اجرای پروژه : در پروژه های طراحی سایت که با استفاده از زبان های برنامه نویسی مورد طراحی و اجرا قرار میگیرند، مدت زمان اتمام پروژه بسته به وسعت پروژه بطور معمول بیش از یک ماه منظور میگردد. این مدت در صورتیکه پروژه از وسعت بالایی برخوردار باشد گاه بیش از شش ماه به طول خواهد انجامید.
• هزینه انجام پروژه : از آنجا که پروسه اتمام پروژه طولانی بوده و در بسیاری از موارد تعداد برنامه نویسان جهت فرانت اند و بک اند بیش از یک نفر است، هزینه تمام شده برای یک پروژه، چند ده میلیون بوده و با توجه به وسعت پروژه گاها به بالای صد میلیون نیز میرسد.
• وسعت عملکرد برنامه نویس : در سایت هایی که بشکل کدنویسی مورد طراحی قرار میگیرند، وسعت عملکرد برنامه نویس بالا بوده و تقریبا قادر است هر نوع تغییر و یا عملکردی را به سایت مورد نظر اضافه نماید. ناگفته نماند این وسعت عملکرد در سایت هایی که با استفاده از CMSها طراحی میگردند نیز قابل اعمال است اما این قابلیت ها توسط افزونه ها و یا دستکاری در کدهای هسته یک سیستم مدیریت محتوا امکان پذیر است که مجدد برمیگیردیم به کدنویسی!!!
• پروسه چند ماهه آموزش : به منظور آموزش کدنویسی یک وبسایت لازم است تا پروسه ای نسبتا طولانی را طی نمایید . چرا که کدنویسی یک وبسایت از یک علم نشات نگرفته و لازم است تا نسبت به فراگیری علوم مختلفی اقدام نمایید. این پروسه بین 6 ماه تا یکسال متغیر خواهد بود.
• نیاز به استخدام نیروی متخصص : در صورتیکه سایت مورد نظر با استفاده از کدنویسی مورد طراحی و اجرا قرار گرفته باشد، لازم است تا برای مدیریت، ویرایش، تضمین امنیت و … در سایت، از یک نیروی متخصص و برنامه نویس بهره مند گردید.
• تعداد خطوط کد زیاد و بروز باگ و یا اعمال تغییر : در صورتیکه سایت شما با استفاده از کدنویسی طراحی شده باشد و نیاز به ادیت کدها داشته باشد، لازم است تا با طراح اصلی ارتباط برقرار نمایید. در غیر اینصورت دسترسی و مرور خطوط بسیار زیاد کد که گاهی به میلیون ها خط کد میرسد، امری دشوار و بسیار بسیار زمانبر است که هرگونه تغییر و یا رفع باگ را عملا ناشدنی میکند.

کدام روش طراحی سایت مناسب من است؟

پاسخ بدین سوال مستلزم پاسخ دهی شما بدین سوال است که شما به عنوان کارفرما این سوال را مطرح نموده اید و یا متقاضی آموزش؟
در صورتیکه پاسخ شما، کارفرما است و قصد طراحی یک وبسایت برای خود را دارید، لازم است تا پس از پاسخ دهی به سوالات زیر نسبت به انتخاب یکی از این روش ها اقدام نمایید؛
در صورتیکه زمدت زمان اندک، هزینه محدود، عدم نیاز به استخدام نیروی متخصص، توانایی مدیریت پروژه توسط خود و امنیت بالای پروژه را مد نظر دارید، بهتر است نسبت به طراحی سایت مورد نظر با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا ( پیشنهاد ما به شما وردپرس است ) استفاده نمایید. اما در صورتیکه انتظارات خاصی از وبسایت مورد نظر دارید، مانند برخورداری از پنل ثبت نام و یا تعدد بالای صفحات و یا محصولات، ممکن است وردپرس پاسخگوی نیاز شما نباشد و ملزم به استفاده از کدنویسی باشید. بدین منظور میتوانید پس از مشاوره با یک فرد طراح، نسبت به انتخاب بهترین گزینه اقدام نمایید.
اما در صورتیکه شما به عنوان متقاضی آموزش طراحی سایت، نسبت به طرح این سوال اقدام نموده اید لازم است بدانید که متاسفانه و یا خوشبختانه برای استخدام در ایران، بخت با افرادی یار است که بشکل فول استک کار میکنند و احاطه کامل به هر دو روش دارند. چرا که شرکت های طراحی سایت ترجیح میدهند به جای استخدام چند نیرو، یک نیرو که احاطه کامل به تمامی پلتفرم های طراحی سایت دارد را استخدام نمایند.
البته ناگفته نماند که تمامی افرادی که طراحی سایت انجام میدهند، بر تمامی پلتفرم ها احاطه کامل نداشته و برخی از آن ها به عنوان وردپرس کار مورد استخدام قرار میگیرند و یا بشکل فریلسنری نسبت به ارائه خدمات اقدام میکنند. بنابراین در صورتیکه نمیخواهید بشکل فول استک نسبت به ارائه خدمات اقدام نمایید، میتوانید پس از گذراندن تنها یک دوره آموزشی وردپرس، نسبت به انجام پروژه های وردپرسی اقدام نمایید.

مسیر یادگیری طراحی سایت چگونه است ؟

هر یک از دو روش طراحی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا و طراحی سایت با کد نویسی، مسیری مختص به خود را دارد. اما برای هر یک از این روش ها چه مسیری متصور است؟
1 – طراحی سایت با CMS ها : بدین منظور میتوانید پس از طی یک دوره آموزشی در مدت زمانی در حدود 1 الی 2 ماه نسبت به طراحی وبسایت مورد نظر خود و یا دریافت پروژه هایی که با استفاده از CMS مورد نظر طراحی میشود، اقدام نمایید. به عنوان مثال، آموزش طراحی سایت با استفاده از وردپرس نیازمند زمانی در حدود 1 ماه و نیم است که پس از آن دانشجو قادر است هر نوع وبسایتی را بشکل صفر تا صد و بشکل فری لنسری مورد طراحی قرار دهد. علاوه بر آن، ایجاد، ویرایش و حذف صفحات، تضمین امنیت وبسایت، مدیریت محصولات و … توسط شخص طراح انجام میپذیرد.
2 – طراحی سایت با کدنویسی : این روش نسبت به روش طراحی سایت با استفاده از CMSها از مسیر طولانی تری برای یادگیری برخوردار است و لازم است تا نسبت به طی چند دوره آموزشی اقدام نمایید.

در ادامه به بررسی مراحل آموزش روش کدنویسی وبسایت میپردازیم؛
الف : آموزش HTML/ CSS : بر این اساس لازم است تا در وهله اول با الفبای طراحی سایت آشنا شوید. الفبای طراحی سایت آشنایی با کدهای HTML و CSS است که به منظور طراحی سایت های استاتیک مورد استفاده قرار میگیرند. بر این اساس لازم است تا بدنه وبسایت خود را با استفاده از کدهای HTML و CSS طراحی نموده و پس از آن با استفاده از زبان های برنامه نویسی به آن استایل داده و آن را داینامیک نمایید.
ب : آموزش BootStrap : یکی از استانداردهای یک سایت ایده آل، ریسپانسیو بودن آن است. بدین معنی که چیدمان سایت در صورت مرور آن در هر دستگاهی اعم از گوشی موبایل، تبلت، لپتاب، تلویزیون و … یکسان بوده و دچار بهم ریختگی نگردد.
ج : آموزش جاوااسکریپت : وبسایت ها برای تعاملی شدن، نیاز به امکاناتی نظیر دکمه ها، فرم ها و هر ابزار تعاملی دیگری دارند. بر این اساس لازم است تا با استفاده از یک زبان برنامه نویسی بنام جاواسکریپت، نسبت به اعمال ابزارهای تعاملی به سایت اقدام نمایید.
• تا بدین جای مسیر یادگیری کدنویسی طراحی سایت، آموزش تمامی دوره های فوق، الزامی بوده و لازم است تا نسبت به طی این مسیر اقدام نمایند. اما پس از فراگیری دانش های ذکر شده میتوان با توجه به علاقه و یا نیاز، نسبت به انتخاب یکی از زبان های برنامه نویسی زیر اقدام نمود؛
د : انتخاب یکی از زبان های برنامه نویسی به انضمام فریم ورک های آن نظیر :
Python (Jango) – PHP (Laravel) – ASP.Net ؛ تمامی این زبان های برنامه نویسی در بخش بک اند وبسایت کاربرد داشته و طراح قادر است با توجه به نیاز خود و یا نظر کارفرما نسبت به انتخاب هر یک از آن ها اقدام نماید.

جمع بندی

بطور کلی طراحی سایت را به دو روش میتوان منظور نمود که روش اول طراحی سایت با یک سیستم مدیریت محتوا نظیر وردپرس است و روش دیگر مسیر کد نویسی که با استفاده از زبان های برنامه نویسی محقق میگردد. در صورتیکه انتخاب فرد استفاده از یک CMS باشد، میتوانید پس از طی مسیر کوتاه و در حدود یک ماهه نسبت به آموزش و پس از آن بکارگیری دانش خود برای طراحی انواع سایت اقدام نمود. اما مسیر یادگیری کدنویسی وبسایت اندکی طولانی بوده و بین 6 تا 9 ماه زمان نیاز دارد. بر این اساس لازم است تا برنامه نویس به کدنویسی فرانت اند که همان کدهای HTML و CSS است مسلط بوده و پس از آن نسبت به ادامه مسیر برای یادگیری زبان های برنامه نویسی بک اند اقدام نماید.
اینکه کدام یک از مسیرها مناسب شماست، بستگی به این دارد که آیا قصد ورود به این مارکت را به عنوان طراح سایت فول استک دارید که پیشنهاد ما به شما آموزش زبان های برنامه نویسی و وردپرس است. اما اگر تنها نیازمند آموزش در بخشی از مسیر طراحی سایت هستید و میخواهید در مدت زمان اندکی به سود آوری برسید، پیشنهاد ما به شما آموزش وردپرس است.
اما اگر هنوز هم برای انتخاب یکی از این روش ها دچار تردید هستید و نیاز به مشاوره بیشتر دارید، میتوانید سؤالات و ابهامات خود را با ما در میان گذاشته تا مسیری روشن را پیش پای شما قرار دهیم.

در صورتیکه سوال و یا نظری دارید ، آن را در این قسمت برایمان بنویسید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله
روش های طراحی سایت
نام مقاله
روش های طراحی سایت
خلاصه
چه بخواهیم بپذیریم و چه نخواهیم، روش های گوناگون و متنوعی در سال 2025 برای طراحی کردن یک وب سایت وجود دارد که قصد داریم در این مقاله به آن بپردازیم
نویسنده
منتشر کننده
آموزشگاه کامپیوتر پرتو
لوگو
مشاوره و ثبت نام -02166959852
×