پاورپوینت چیست

حتما و حتما نام برنامه POWERPOINT به گوشتان خورده است و در مورد آن شنیده اید.در این مقاله کوتاه می خواهیم به معرفی پاورپوینت بپردازیم و بگوییم که پاورپوینت چیست و چه می کند.در مورد تاریخچه پاور پوینت باید گفت که این داستان به دهه های قبل برمیگردد.در زمانیکه در سمینارها و کنفرانس ها سخنرانان حرفه ای برای سخنرانی و آموزش های خود از دستگاه های اسلایدر استفاده مینمودند و افرادی نیز بعنوان اپراتور در سالن حاضر بودند تا در زمانی که سخنران دستور تعویض اسلایدر را میداد ، اسلایدرهای رنگی 35 میلیمتری را در دستگاه تعویض مینمودند.
حتما می دانید که پاور پوینت یکی از نرم افزار های مجموعه معروف OFFICE است.
طراخ و ایده پرداز اصلی پاور پوینت “رابرت گاسکینز” بود که ایده خود را از داستان فوق گرفته بود و قصد داشت برنامه ای طراحی نماید که در زمان ارائه ،مورد استفاده قرار گیرد.وی ایده خود را با همکاری توماس رادکین و دنیس استین ،کلید زد و پس از مدتی مورد استقبال شرکت اپل واقع شد.
نسخه اولیه این نرم افزار در ابتدا “پرزنتر” نامیده شد که پس از مدتی با نام پاورپوینت به بازار عرضه شد.
پاورپوینت در ابتدا برای سیستم عامل مکینتاش طراحی شد و در همان سال یعنی سال 1987 شرکت MICROSOFT این نرم افزار را با قیمتی برابر 1 میلیون دلار خریداری نمود .
در نهایت در سال 1990 همزمان با انتشار نسخه اصلی ویندوز 3 ،نرم افزار پاورپوینت نیز به بازار عرضه شد.
بنابر آمار ،از سال 2012 انواع نسخه های مختلف پاور پوینت با نصب بیش از یک میلیارد کامپیوتر ،رقمی معادل 95 درصد از کل سهم نرم افزارهای ارائه سمینار را از آن خود کرد.تخمین زده می شود که در هر ثانیه 350 بار نرم افزار پاورپوینت در جهان مورد استفاده قرار میگیرد.

پاورپوینت چیست

پاورپوینت چیست

پاورپوینت یا پرده نگار به هر برنامه کامپیوتری که توسط آن بتوان متن ،تصویر ،فیلم یا هر آنچه در یک سمینار به ارائه آن نیاز است را نمایش داده گفته میشود.
ششمین مهارت از مهارت های هفتگانه کامپیوتر ،پاورپوینت و یکی از نرم افزارهای بسته نرم افزاری مایکروسافت آفیس است و همانطور که از نام آن پیداست یکی از نرم افزارهای پرکاربرد اداری که در ادارات و شرکت ها مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مزیت هایی که پاورپوینت دارا است ،قابلیت تصحیح غلط های املایی است که این تنها مزیت این نرم افزار پر کاربرد نیست.علاوه بر این مورد کاربران میتوانند تمامی متون ،تصاویر و … را در اسلاید ها ویرایش نمایند.کاربران قادرند بر روی اسلاید های خود صدا قرار داده و یا انیمیشن را به اسلاید های خود اضافه نمایند.
مزیت استفاده از پاورپوینت در زمان ارائه و سمینارها
• تشویق شخصی که ارائه میدهد به برگزاری سمینار با حرفه ای ترین وسایل
• افزایش میزان تمرکز مخاطب و به دنبال آن افزایش یادگیری
• امکان تلفیق چند رسانه ای و آموزشی اثر بخش
• سهولت در بازنگری و ویرایش مطالب
• قابلیت استفاده برای افراد مخاطب
بنابر تحقیقاتی که دانشمندان انجام داده اند ،افراد در زمانی که آموزش و ارائه مسائل بشکل بصری باشد ،فراگیری بیشتری نسبت به زمانی که تنها از طریق شنیدار آموزش میبینند ،دارند.

اشتباهات رایج در ساخت اسلاید ها در پاورپوینت
مزر باریکی است بین استفاده صحیح از یک تکنولوژی و زیاده روی و اغراق و استفاده نامطلوب از آن تکنولوژی به ترتیبی که بر روی مخاطب اثر معکوس بگذارد.در مورد نرم افزار پاورپوینت نیز این مطلب صدق میکند .در ادامه به ذکر برخی از مواردی که سخنران ها مرتکب آن شده و باعث اثر معکوس بر مخاطب میشوند خواهیم پرداخت ؛

پشت به مخاطب ارائه دادن

یک نکته روانشناسانه ،چشم در چشم مخاطب به ارائه مطالب پرداختن است.این مساله باعث بالا بردن تمرکز و توجه مخاطب به سخنان شما خواهد شد.بنابراین اگر مطالب خود را نیز آماده ننموده اید و باید آن را از روی اسلایدر بخوانید ،سعی نمایید با نیم نگاهی به مطالب و رو به روی مخاطب نسبت به ارائه اقدام نمایید.
نوشتن متون در اسلایدها
در صورتی که تمامی متون را بشکل واضح و کامل بر روی اسلاید ها نوشته باشید ،به مخاطب این مورد را میفهمانید که برای این ارائه وقت کافی را نگذاشته اید و برای سخنرانی آماده نیستید.سعی نمایید نکات را بشکلی مختصر در اسلاید ها بنویسید بشکلی که با یک نگاه متوجه ادامه جمله شوید . ناچار به کتابی خواندن محتوا از روی اسلاید ها نشوید.
استفاده از تصاویر کوچک و بی کیفیت
همانطور که در قبل تر نیز عنوان نمودیم ،استفاده از تصاویر و جلوه های بصری در آموزش و به یاد سپردن موارد ارائه شده نقش بسزایی دارد.لذا در انتخاب عکس های بزرگ و با کیفیت وقت زیادی را بگذارید تا نتیجه آن را ببینید.
استفاده از فونت کوچک و ناخوانا
در صورت استفاده از فونت های فانتزی و یا کوچک نه تنهای به زیبایی اسلاید ها کمکی نمیکند که باعث از دست دادن تمرکز مخاطب خواهد شد.لذا سعی کنید بجای صرف تمرکز و حواس مخاطب برای کشف نوشته های شما ،با استفاده از فونتی خوانا و درشت ،تمام حواس وی را به خود و حرف هایتان جلب نمایید .
استفاده بیش از حد از افکت ها و تصاویر متحرک
این را از یاد نبرید که در عین اینکه سعی در زیبا شدن اسلاید خود دارید ،حواس مخاطب را از اصل موضوع دور نکنید.بنابراین فکر نکنید هرآنچه یاد دارید را در اسلاید های خود بکار ببرید ،شما را حرفه ای تر نشان میدهد.شما قسم نخوره اید تمام آنچه در چنته دارید را بکار ببرید!

مواردی که با رعایت آن ها میتوانید ارائه ای حرفه ای تر را برای مخاطب به ارمغان آورید
• استفاده از فونتهای شناخته شده و مرسم نظیر B Nazanin ,B Yekan ,IranSance و … که خوانا هستند شما را فردی رسمی و حرفه ای جلوه خواهد داد.
• از قرار دادن صدا یا موسیقی در زمانی که ارائه شما رسمی است و نیاز به تمرکز بالا دارد بپرهیزید.زیرا تمرکز مخاطب را از محتوای اصلی دور میکند.
• در برخی از ورژن های پاورپوینت برای اشکال بطور خودکار سایه گذاری انجام میشود که سعی نمایید در مواردی که این امر ضرورت ندارد از آن اجتناب نمایید.
• در بکار بردن جلوه های انیمیشنی در صورتیکه مخاطبان شما افرادی بالغ هستند بشدت بپرهیزید.زیرا رسمیت شما را زیر سوال میبرد.
• در هر اسلاید به نوشتن تنها سه یا چهار خط بسنده کنید.زیرا در صورتیکه تمام متن را در اسلاید بکار ببرید مخاطب با خواندن متن دیگر به سخنان شما توجهی نخواهد کرد.

جایگزین های پاورپوینت

برای ارائه مطالب نرم افزارها و امکانات بسیاری نظیر گوگل اسلاید شو ،پرزی ،کی نوت ،زوهو و … وجود دارند و شما میتوانید از تمام این نرم افزارها و امکانات استفاده نمایید اما در برخی از موارد پاورپوینت نسبت به رقبای خود پیشی میگیرد.بعنوان مثال نرم افزار پرزی از فونت فارسی پشتیبانی نمیکند و امکان استفاده از این نرم افزار تنها تا زمانی است که بخواهید ارائه خود را به زبان اصلی ارائه دهید.ساده بگویم پاورپوینت اصلا نرم افزار ساده و پیش پا افتاده ای نیست.تنها از آن بشکلی ابتدایی و توسط افرادی مبتدی مورد استفاده قرار میگیرد.درست مانند یک تانک جنگی حرفه ای که در دستان یک کودک خردسال قرار گرفته است!

برای یادگیری پاورپوینت می توانید در کلاس آموزش ICDL در آموزشگاه ICDL پرتو شرکت نمایید.ما در کنار شماییم و به این مهارت را به شما آموزش می دهیم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقاله
پاورپوینت چیست
نام مقاله
پاورپوینت چیست
خلاصه
پاورپوینت چیست - معرفی برنامه پاورپوینت - کاربرد پاورپوینت در محیط کار
نویسنده
منتشر کننده
آموزشگاه کامپیوتر پرتو
لوگو