وردپرس چیست

مقاله امروز آموزشگاه کامپیوتر پرتو ، در مورد یکی از مهم ترین ، دوست داشتنی ترین و پر استفاده ترین سیستم های مدیریت محتوا در دنیا ، یعنی وردپرس است ، امروز می خواهیم در 5 دقیقه با وردپرس آشنا شویم و متوجه شویم که وردپرس چیست ؟ با من همراه باشید تا قدم به قدم یکی از معروف ترین CMS  های دنیا را بشناسیم .

این سیستم مدیریت محتوا در حال حاضر بسیار پول ساز و پرطرفدار است.

در ابتدا وردپرس یک سیستم رایگان وبلاگ نویسی بود که امکانات بسیاری داشت و وبلاگ نویسان از آن استفاده میکردند ، در حال حاضر وردپرس در قالب یک CMS به منظور مدیریت محتوای سایت کار میکند و کاملا رایگان است.

زبان برنامه نویسی وردپرس : PHP

پایگاه داده وردپرس :MYSQL

ویکی پدیا در مورد WordPress می گوید

WordPress (WP, WordPress.org) is a free and open-source content management system (CMS) written in PHP[4] and paired with a MySQL or MariaDB database. Features include a plugin architecture and a template system, referred to within WordPress as Themes. WordPress was originally created as a blog-publishing system but has evolved to support other web content types including more traditional mailing lists and forums, media galleries, membership sites, learning management systems (LMS) and online stores. WordPress is used by 41.4% of the top 10 million websites as of May 2021,[5] WordPress is one of the most popular content management system solutions in use.[6] WordPress has also been used for other application domains, such as pervasive display systems (PDS).[7]

WordPress was released on May 27, 2003, by its founders, American developer Matt Mullenweg[1] and English developer Mike Little,[8][9] as a fork of b2/cafelog. The software is released under the GPLv2 (or later) license.[10]

To function, WordPress has to be installed on a web server, either part of an Internet hosting service like WordPress.com or a computer running the software package WordPress.org in order to serve as a network host in its own right.[11] A local computer may be used for single-user testing and learning purposes.

CMS چیست

ممکن است نام cms  ها را زیاد شنیده باشید ولی دقیقا ندانید که یک CMS  چیست و چه می کند .ما برای شما این مفهوم را در یک خط تعریف می کنیم. CMS یک نرم افزار کد باز برروی سرور است و این امکان را به مدیر سایت میدهد تا بدون طراحی مجدد سایت محتوای سایت را تغییر دهد.

وردپرس چگونه کار میکند

سیستم مدیریت محتوا در ابتدا توسط طراح سایت ، طراحی شده و به شکل قالب آماده برروی سایت نصب میشود .

شخصی که با وردپرس کار میکند میتواند به راحتی از قالب های آماده استفاده کرده و صفحات طراحی شده را اضافه و یا ویرایش نماید.

وردپرس سال ها پیش توسعه پیدا کرده است و همجنان هم توسط شرکت AUTOMATIC  در حال توسعه است

شرکت اتوماتیک ، شرکت مادر و سازنده وردپرس است که سال ها مشغول توسعه وردپرس و رشد آن است.

هزاران برنامه نویس از سراسر دنیا ، روزانه بر بهبود وردپرس کار می کنند تا کاربران بهترین تجربه کاربری را داشته باشند

هدف از به وجود آمدن وردپرس ؟

  1. سهولت در استفاده کاربر از سایت
  2. رعایت شدن استاندارد های جهانی

چه سایت هایی میتوان با وردپرس طراحی کرد

هر نوع سایتی که مد نظر شماست از طریق وردپرس قابل طراحی میباشد (به نسبت پیچیده بودن سایت باید در زمینه ساخت قالب ، مگاتمپلیت و افزونه ووکامرس تخصص داشته باشید.)

مثل :

  • سایت شخصی
  • سایت خبری
  • سایت عکاسی (گالری عکس)
  • سایت فروشگاهی (فروشگاه آنلاین)(نیاز به آموزش ووکامرس هست)
  • سایت پزشکی
  • سایت گردشگری و آژانس هواپیمایی (تور های مسافرتی)
  • سایت آموزشی
  • سایت شرکتی
  • سایت فیلم ، سریال و موزیک

مزایای وردپرس

  1. سادگی استفاده از آن
  2. قالب و افزونه رایگان و متنوع
  3. امکان طراحی قالب و افزونه برای وردپرس
  4. کم حجم بودن وردپرس
  5. سرعت بالا
  6. امنیت بالا
  7. پشتیبانی از زبان فارسی
  8. انعطاف پذیر است ، یعنی میتوان هر نوع سایتی را با استفاده از آن طراحی کرد (مثل : سایت شرکتی ، خبری ، فروشگاهی و …)
  9. پیشرفت روز افزون و به روز بودن
  10. امکان تغییر کد های سورس قالب که البته باید به html-css  مسلط باشید که پیشنهاد می گردد در کلاس آموزش html – css  شرکت نمایید.

 

قالب : با استفاده از قالب میتوان بدون تغییر در محتویات سایت شکل ظاهری سایت را تغییر داد .

افزونه : افزونه یا پلاگین این امکان را به شما میدهد که بدون تغییر در قالب اصلی سایت برخی امکانات مورد نیاز خود را به سایت اضافه نمایید

امکانات پیش فرض وردپرس

  • عضویت در سایت
  • امکان معرفی مدیر و نویسنده برای سایت
  • دسته بندی مطالب و محتویات سایت
  • امکان افزودن نوشته (post) و صفحه (page)
  • امکان ارسال دیدگاه برای نوشته (post)
  • امکان نمایش و تنظیم تقویم و ساعت

چرا باید در طراحی سایت از وردپرس استفاده کنیم

مهم ترین دلیلی که میتوان گفت باعث استفاده از وردپرس میشود این است که در حالت های دیگر طراحی سایت ، صاحب سایت برای ایجاد هرنوع تغییر در سایت باید با طراح سایت تماس گرفته و بابت آن هزینه پرداخت نماید ولی در وردپرس بخش زیادی از تغییرات میتواند توسط خود مدیر سایت انجام پذیرد.

امروزه سه مورد در طراحی سایت بسیار حائز اهمیت است و برای صاحبان مشاغل امری ضروری است که شامل موارد زیر است :

  1. سئو و بهینه سازی مناسب سایت (هماهنگی مناسب وردپرس با موتورهای جستجو) و سرعت بالای سایت و لود اطلاعات و در نتیجه رضایت کاربر
  2. امکان ارتباط راحت و مناسب با شبکه های اجتماعی (با همه گیر شدن شبکه های اجتماعی امروزه نیاز به این مورد بالا رفته و شبکه های اجتماعی بستر مناسبی برای تبلیغات میباشد)
  3. نمایش صحیح سایت در دستگاه های دیگر از جمله موبایل و تبلت بسیار مهم است که این امر در وردپرس به راحتی انجام میشود.

تمامی این سه مورد و همچنین موارد دیگری از قبیل امنیت خوب وردپرس ، امکان طراحی سایت به شکل دلخواه و قابلیت چند زبانه کردن سایت باعث استفاده از وردپرس شده است.اگر متوجه شدید که وردپرس چیست ، بهتر است به دو نکته نیز دقت کنید

نکته : باتوجه به رایگان بودن و سهولت استفاده از وردپرس هر کاربری میتواند از آن استفاده نماید. اما برای شخصی که قصد طراحی سایت دارد تا حدی نیاز هایش را برطرف میکند پس به منظور رفع نیازهای بیشتر در طراحی سایت و شخصی سازی نیاز به متخصص در این زمینه که به طور کامل مسلط به وردپرس و طراحی سایت و برنامه نویسی باشد و آنها را آموزش دیده باشد وجود دارد .

نکته : برای راه اندازی وبسایت وردپرسی خود نیاز به خرید هاست و دامنه دارید که می توانید آن را از شرکت های معتبر هاستینگ تهیه نمایید

وردپرس، cms  پیچیده ای نمی باشد اما نیاز به آموزش دارد چرا که سرشار از نکات ظریف و فنی می باشد که می تواند شما را در این مسیر، حرفه ای کند.اگر می خواهید وردپرس را حرفه ای فرا بگیرید، می توانید در کلاس آموزش وردپرس در بهترین آموزشگاه طراحی سایت شرکت نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *